Sat Dec 07 2019

12 07

Nieuwe LAPP-kabels gecertificeerd voor zowel Europa als Noord-Amerika

21/11/2019

Door Lilian Vermeer

Wil je als Europese fabrikant je machines exporteren naar Noord-Amerika dan krijg je te maken met andere normen en richtlijnen. Het kan tijdrovend en duur zijn om de machines daaraan aan te passen. Wat betreft bekabeling biedt LAPP een oplossing: kabels die zowel in de Europese als de Noord-Amerikaanse markt ingezet kunnen worden.


     

In Noord-Amerika, dat wil zeggen de Verenigde Staten en Canada, gelden andere normen en richtlijnen voor machines. Om aan de regelgeving te voldoen rusten sommige Europese fabrikanten hun machines uit met componenten die speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt zijn gecertificeerd. Maar dat is tijdrovend wat betreft onderdelenbeheer en duur. 

Op het gebied van bedrading biedt LAPP de oplossing waardoor je geen aparte kabels meer aan hoeft te schaffen voor de Noord-Amerikaanse markt. De wereldleider in geïntegreerde kabel- en verbindingsoplossingen biedt steeds meer producten die zijn goedgekeurd voor zowel Europa als Noord-Amerika. Dat betekent dat de producten zowel voldoen aan de minimale wettelijke eisen voor Europa (CE-markering) als Noord-Amerika. Op de SPS-beurs in Nürnberg (26-28 november 2019) introduceert LAPP drie nieuwe kabels die hieraan voldoen.

 Vlag USA Can Eur

 

ÖLFLEX® SERVO FD 7OCS: all-in-one hybride kabel voor complexe aandrijfsystemen 

Deze hoogflexibele hybride kabels voor gebruik in kabelkettingen maken het aansluiten van een servodrive en motor kinderspel. Ze bevatten alle functionaliteiten in een omhulsel: voeding, safety en, afhankelijk van het aandrijfsysteem, optionele stuurstroomparen of triplets voor de elektrische rem en temperatuurbewaking. Bijkomend zijn er speciale paren voor datatransmissie, star quads of coaxkernen. Zij verzenden de informatie van de encoder en dienen voor communicatie met het feedbacksysteem. Het elimineren van de gebruikelijke encoderkabel vermindert niet alleen de bekabeling en de kosten van de verbinding, het bespaart ook ruimte en gewicht. De ÖLFLEX® SERVO FD 7OCS is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen voor een groot aantal systemen met één kabel, zoals SCS Open Link en ACURO®link, voor HIPERFACE DSL® motorfeedbacksystemen en voor andere standaarden. Met UL / cUL AWM-certificering zijn deze universele kabels ideaal voor het aansluiten van servoaandrijvingen, wereldwijd.

 

ÖLFLEX® SERVO 3D 7DSL: flexibel in elke richting

De afkorting ‘3D’ in de naam zegt het al: deze servohybride kabel is geschikt voor driedimensionale bewegingen op robotarmen. Deze kabel is ook geschikt voor servoverbindingen met HIPERFACE DSL®, SCS Open Link en ACURO®link. En natuurlijk is deze ook UL / cUL AWM gecertificeerd voor gebruik in Noord-Amerika en voldoet aan de daar geldende normen.

 

ÖLFLEX® 409 CP: voor zware industriële toepassingen en machines

De slijtvaste en oliebestendige voedings- en stuurstroomkabel met PUR-mantel is speciaal ontworpen voor veeleisende industriële toepassingen en dankzij de UL / cUL AWM-certificering ook in Noord-Amerika toepasbaar. Naast de bestaande niet-afgeschermde ÖLFLEX® 409 P is deze versie afgeschermd met een koperen vlechtwerk, waardoor deze ideaal is voor EMC-kritische omgevingen.

LAPP presenteert zijn uitgebreide portfolio van kabels met UL / cUL AWM-certificering op SPS 2019 in hal 2, stand 310.