Extra kennis voor techniekstudenten

13/06/2018

Door Bart Driessen

Op dinsdag 2 oktober is op de World of Technology & Science beurs een studententour. Studenten van diverse technische en wetenschappelijke opleidingen kunnen dan opdrachten op de beursvloer uitvoeren.

 


     

Betrokken exposanten verzorgen interessante en leuke interacties via een demonstratie of opdracht op de eigen stand. Studenten kunnen daardoor op een onderhoudende manier betrokken worden bij hun (toekomstige) vakgebied. Op de website vindt u de indeling van de verschillende groepen, de beschrijving van de opdrachten en de lijst met opleidingen die gerelateerd kunnen worden aan deze opdrachten. Mocht u als mentor en/of begeleider geïnteresseerd zijn in deelname en een groep studenten willen inschrijven, neemt u dan contact op met Tugce Ozyurt.

Groep 1 is voor opleidingen elektronica, technicus engineering, electrical Engineering, elektrotechnische systemen, middenkader Engineering, mechatronica, informatica, embedded controllers. Bij DARE!! weten ze alles van EMC (Elektro Magnetische Comptabiliteit). Een natuurkundig fenomeen waar men in ‘The world of Electronics ‘ vroeg of laat allemaal mee te maken krijgt. Onder supervisie van een aantal deskundige EMC Engineers kunnen deelnemers dit ontdekken. Leer wat EMC is en hoe je problemen met elektronica kunt oplossen. Zo kun jij ook bijdragen aan een storingsvrij en veilige ‘World of Electronics’!

Op de stand van Phoenix Contact kunnen de studenten kennis maken met PLCnext Technology. Er wordt nog gewerkt aan de exacte opdracht die zij moeten/kunnen vervullen. Met zeer gerichte informatie over de techniek achter een printplaat, de basis van de opbouw en de cruciale processtappen daarin.

Bestuur een Fischer techniek model met model based software. Met het tool Dezyne bouw je modellen van besturingssoftware. Met een druk op de knop genereer je code die runt op een microcontroller waarmee we de hardware besturen. In Dezyne kun je automatisch typische ontwerp fouten opsporen en corrigeren. In deze sessie werken we gezamenlijk een klein voorbeeld uit, fixen enkele problemen en laten het resultaat zien op een werkend model van een productielijn gebouwd in Fischer-Techniek.