Wed Jun 03 2020

06 03

Geld verdienen met machinebouw

11/09/2018

Door Liam van Koert

Van 2 t/m 5 oktober is er in Utrecht alweer de derde editie van de World of Technology & Science. En net als in 2014 zijn connectiviteit, digitalisering en (cyber)veiligheid de hoofdthema's. Toch is er ook een groot verschil met vier jaar geleden. Industrie 4.0 is niet alleen een buzzword, maar er zijn volop concrete voorbeelden. 

 


     

 

Rendement voor machinebouw met IIoT & Industrie 4.0

Een van de concrete voorbeelden wordt besproken tijden het seminar 'Geld verdienen met machinebouw' dat op 4 oktober plaatsvind. Tijdens dit seminar zal aftersales manager Marc Jan Goossink van MPS Systems uit de doeken doen waar het aantoonbare rendement zit wanneer gebruik wordt gemaakt van de kansen van IIoT en Industrie 4.0. In het geval van de leverancier van labelprinters voor de verpakkingsindustrie zit dit hem vooral in het mogelijk maken van zeer flexibele sensorgedreven printoplossingen en het vergaand optimaliseren van de workflow. Ook Daniël Bottema, R&D Manager van AWL-Techniek geeft zijn kijk op een volledig geautomatiseerde fabriek. In hun onderzoeksprogramma zijn diverse technologieën ontwikkeld gerelateerd aan bin-picking, zelfrijdende voertuigen en verregaande modularisatie van het ontwerpproces. Ook hier voldoende praktische antwoorden op prangende industrie 4.0 vragen. 

Naast het seminar is er ook een advies route. Voor beiden onderdelen kan je je hier aanmelden


De 'groenste' kaasmakerij ter wereld

Een ander belangrijk onderwerp van WoTS 2018 is natuurlijk duurzaamheid. Tijdens het seminar 'Wat moet ik nu doen voor een energie efficiënte fabriek in 2028?' op wpensdag 3 oktober, vertelt Ron De Keersmaeker van Tetra Pack daarom alles over de totstantkoming van de groenste kaasmakerij ter wereld. Deze in 2014 door Koningin Maxima geopende fabriek in Beemster heeft in samenwerking met de hele keten flinke energiebesparingen weten te realiseren. Wie wil weten hoe kan zich hier aanmelden.

 

Connecting Mechanical Drives

Om de bezoeker goed uit te leggen wat de impact van digitalisering op mechanische aandrijvingen is, hebben zeven FEDA-leden de handen ineen geslagen. Dit heeft geresulteerd in het project Connecting Mechanical Drives. Hoe leidt samenwerking in oplossingen tot een beter resultaat? Tijdens een presentatie in de FEDA Lounge hoort u hoe. Ook is er de mogelijkheid voor een rondleiding langs de stands van de deelnemers. Aanmelden kan hier. 


Veilig werken met hydrauliek

Overigens is het niet alleen digitalisering en duurzaamheid wat de klok slaat. Zo vragen de FEDA-leden die werkzaam zijn in Hydraulic Solutions voor meer bewustwording van de medische, materiële en financiële risico’s die met hydrauliek gepaard gaan. Diverse ervaringsdeskundigen zullen daarom uitleggen hoe deze risico’s, met minimale inspanning, te verlagen zijn. Een win-win voor werkgever en werknemer. Ook na deze presentatie is er de mogelijkheid voor een rondgang langs de stands van de diverse deelnemers aan dit project. project. Ook hiervoor kan je je inmiddels aanmelden.