Fri Jun 05 2020

06 05

Predictive Maintenance dankzij slimme sensoren

12/06/2018

Door Bart Driessen

Raster Products heeft een nieuw product toegevoegd aan hun portfolio. Het gaat om een datacollector, radio en sensor in één. Deze smart sensor meet onder meer vibratie, temperatuur en status van machines. Het optimaliseren van onderhoudsprocessen komt daardoor ineens een stuk dichterbij. De smart sensor is een product van UVS Industry Solutions. En verzorgt daarover een workshop.


     

De waarde van data wordt steeds duidelijker. Door data te verzamelen en te analyseren kan de industrie achterhalen welk onderdeel aandacht nodig heeft; of wanneer dat aan vervanging toe is. Op deze manier wordt voorspellend onderhoud concreet en toepasbaar. Een bijkomend voordeel is dat magazijnen niet meer nodig zijn voor de opslag van reserveonderdelen. Storingen kunnen voortaan grotendeels voorkomen worden.

UVS Easy set up foto rechts liggend

Workshop smart predictive maintenance

Om gebruikers voor te lichten over deze smart sensor organiseert Raster Products een workshop op donderdag 21 juni. Deze hands-on workshop wordt verzorgd door Ronald Kok, expert in Smart Predictive Maintenance. Tijdens deze ochtend leert u onder meer vibration monitoring, data ontsluiten en uw metingen slim in te zetten. Meer informatie is te vinden op: www.raster-products.com/events/workshop-predictive-maintenance-in-real-life/.