Sat Jun 06 2020

06 06

Maarten Koort sluit zich aan bij FELTEN Wire & Cable Solutions

27/09/2016

Door Bart Driessen

Met ingang van 1 oktober 2016 treedt Maarten Koort toe tot FELTEN Wire & Cable Solutions BV, de zelfstandige BeNeLux-vertegenwoordiging van LEONI. Maurice Felten: “Door de samenwerking met Maarten Koort kunnen we ons nog beter profileren als aanbieder van klantspecifieke oplossingen.” Maarten Koort richt zich bij FELTEN WCS vooral op business development voor totale systeemoplossingen met de nadruk op de industrie, machinebouw, marine en offshore.

 


     

Over de rol van Maarten Koort zegt Maurice Felten: “Maarten heeft meer dan 15 jaar ervaring in de kabelindustrie. Vooral door zijn kennis en ervaring bij het bieden van oplossingen voor industriële klanten past hij perfect in ons team. Wij vertegenwoordigen Leoni in de BeNeLux en zien in onze markt dat klantspecifieke oplossingen steeds belangrijker zijn. Standaard producten blijven natuurlijk belangrijk, maar de industrie ontwikkelt zich heel snel en zoekt constant naar partners die in staat zijn nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Wij zitten met onze kabeloplossingen sowieso in het high end-segment van de industrie. En onze engineers kunnen in 95% van de gevallen een werkende oplossing ontwikkelen. Wij zijn dus ingesteld op de groeiende vraag naar specifieke oplossingen. Maarten zal onze activiteit op dit gebied versterken en zich met name richten op de business development van complete kabelsystemen; dus kabels, al dan niet hybride, compleet met montage van connectoren, slangen, enzovoorts. De markt waar hij zich vooral mee bezig houdt is de hightech machinebouw, motion en drives en industriële automatisering. Hij is bij uitstek de man voor deze business. Daarom zijn wij ook heel blij met zijn samenwerking.”

foto 1a Connecting tomorrow's markets

Maarten Koort en Maurice Felten zijn geen onbekenden voor elkaar. Verre daarvan; 15 jaar geleden waren het toen al echte collega’s bij een andere Duitse kabelleverancier. In de tussenliggende jaren heeft Maurice Felten de overstap gemaakt naar LEONI en 5 jaar geleden FELTEN Wire & Cable Solutions BV opgericht. Met de aansluiting van Maarten Koort komt het totaal aantal medewerkers van FELTEN WCS op vijf personen. Naast Maarten Koort bestaat het technisch-commerciële team uit Maurice Felten die zich bezig houdt met alles dat speciaal is aan kabels en connectoren en Walter Kornet die zich meer richt op glasvezelkabels en connectivity. Dit team werkt vanuit de gedachte 'Connecting tomorrow's markets'.

Het onderhoudt direct contact met de industriële klant, inventariseert diens wensen, bespreekt mogelijke oplossingen en communiceert met de engineers van LEONI over de productie van de oplossingen. Het team wordt daarbij ondersteund door twee medewerkers die belast zijn met administratie, logistiek en organisatie. FELTEN WCS is gevestigd in Veldhoven en beschikt over een eigen magazijn met 280 palletplaatsen voor standaard producten. De meeste bestellingen worden echter af productie verzorgd.

FELTEN WCS  op de WoTS

FELTEN WCS neemt ook deel aan de komende WoTS. maak kennis met het team in hal 11, stand A007.

LEONI

LEONI telt momenteel ongeveer 75.000 werknemers in 32 landen en realiseert een omzet van 4,5 miljard euro. De hoofdvestiging van Leoni staat in Roth bij Neurenberg en heeft zeven grote productielocaties in Duitsland en Zwitserland, aangevuld met meerdere kleinere productielocaties waar vooral specials en componenten geproduceerd worden.

foto 2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren