Wed Oct 05 2022

10 05

Nieuwe directeur Balluff Nederland legt focus op vision, RFID en IO-Link

28/02/2019

Door Liam van Koert

Sinds 1 januari 2019 is Erik in ‘t Groen de nieuwe directeur van Balluff Nederland. Met een jarenlange ervaring in machinevision is hij de man bij uitstek om het visionportfolio in de Benelux meer handen en voeten te geven. Andere focustechnologieën voor de komende jaren zijn RFID en IO-Link.


     

“Het productportfolio van Balluff is flink”, glimlacht In ‘t Groen, die zich in een tijdbestek van weken een enorm boekwerk aan sensoren, IO-modules, vision componenten en andere producten heeft moeten eigen maken. “Maar gelukkig ben ik in een warm bad met zeer kundige collega’s geland zodat we voortvarend aan de slag kunnen met de in Duitsland uitgestippelde koers.” Een van die collega’s is oud-directeur Huub Vaessen die zich op internationaal vlak gaat bezighouden met de verpakkingen, levensmiddelen en dranken divisie.

 

pic appl machine vision optical identification machine vision standard

 

Totaaloplossingen voor 4.0

Gevraagd wat die koers is roept In ‘t Groen de overname van onder andere Matrix Vision Gmbh in 2017 in herinnering. “Met Matrix Vision heeft Balluff destijds een flinke investering in een verbreding en verdieping van haar sensorportfolio gedaan. De gedachte hierbij is om nog beter aan te kunnen sluiten bij de 4.0-wensen van de klant. Enerzijds kan dat omdat we met Matrix Vision echt maatgemaakte vision oplossingen kunnen bieden voor tal van sectoren. Anderzijds brengen we de Matrix Vision kennis ook tot in het standaard Balluff portfolio. Zo hebben we voor onze smart camera’s standaard beeldverwerkingsalgoritmes van MVTec geïntegreerd zodat je ook voor relatief weinig geld over heel veel vision functionaliteit kunt beschikken. Daarnaast onderscheiden we ons van andere vision leveranciers door niet vast te zitten aan vision voor data-acquisitie. Is er voor een bepaalde toepassing een handigere manier om te meten, detecteren of identificeren, RFID bijvoorbeeld, dan kunnen we dat ook bieden. Helemaal in combinatie met IO-Link – we lopen daar als kartrekker echt voorop - beschikken we daarmee over een stevig en uitgekiend portfolio dat veruit de meeste automatiseringsvragen afdekt.”

 

pic product news smart camera 

 

Samenwerken

De koers is helder, maar welke strategie ligt hieraan te grondslag om hem ook daadwerkelijk te kunnen varen? Daar hoeft In ‘t Groen niet lang over na te denken. Samenwerken. Uiteraard met bestaande klanten, maar ook door het opzetten van een partnernetwerk dat waarde kan toevoegen in de sectoren waar Balluff in Nederland sterk vertegenwoordigd is. In Nederland zijn dat voornamelijk de food& beverage, de hightech machinebouw en de logistiek. “Met een slim portfolio ben je er natuurlijk niet. Je zal ook specialistische toepassingskennis nodig hebben om dat portfolio zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Die kennis zit deels bij ons en deels bij klanten. Maar in een steeds belangrijkere mate zal die ook bij partners vandaan komen waarmee we nauw willen samenwerken om specialistische oplossingen in de markt te zetten. Interesse? De koffie staat uiteraard voor je klaar.”

 

overview news smart camera

 Afbeeldingen: Balluff