Reproductie, service en onderhoud bij SEW

24/06/1910

Door Bart Driessen

Het tekort aan technici is tegenwoordig een steeds groter probleem. Dat moet een bedrijf als SEW-EURODRIVE ook merken. Hoe reageert dit Rotterdamse bedrijf daar op?

 foto 3 integratie elektro motor besturing hardware software software

Montage elektronica en motoren bij SEW, Foto Bart Driessen


     

Niels Maat: “Dat de technische wereld tegenwoordig te weinig technici heeft, is een keihard feit. Vooral onderhoudstechneuten worden steeds schaarser. Met als gevolg dat storingen nauwelijks nog door eigen mensen worden opgelost. Wij zien dat verschijnsel ook. Alleen zijn wij al jaren gewend om onderhoud en reparaties voor klanten uit te voeren. Dat geldt ook reproductie van onze producten. Voor een deel doen we dat ter plaatse bij onze klanten. We doen dat ook in onze onderhoudsruimte. Als het om heel grote aandrijvingen gaat, wordt het soms ook bij ons moederbedrijf in Duitsland uitgevoerd."

Uitbesteding

"De ontwikkeling is dat service en onderhoud tegenwoordig steeds vaker uitbesteed wordt. Bij ons heeft die overgang geleidelijk plaatsgevonden. We bieden al lang een eigen servicedienst die dagelijks werkt aan verschillende aandrijvingen. Onze technici hebben een enorme ervaring met onderhoud; dat gaat bij hen zo ver dat zij ook overweg kunnen met andere merken van aandrijvingen. Omdat wij tegenwoordig vijf servicelocaties hebben, verdeeld over het hele land, kunnen wij het onderhoud bij heel veel klanten overnemen. We doen dat al een lange tijd. En zien ook dat er steeds meer bedrijven gebruik maken van onze oplossingen.”