Tue May 26 2020

05 26

Remote service via de Cloud

08/10/2014

Door Bart Driessen

Dankzij cloudcomputing is wereldwijde service nu betrouwbaar, snel en veilig. MPS uit Lichtenvoorde, fabrikant van slachtinstallaties, profiteert van deze voordelen. Met de eWON Cosy routers en Talk2M Pro heeft dit bedrijf via de cloud dagelijks contact met haar klanten.


     

Voor de service aan klanten beschikt MPS over een onderhoudsteam van 100 mensen. Een groot deel daarvan bestaat uit onderhoudstechnici in Rusland, China, Spanje, of de VS. Maar minstens zo belangrijk is de de Helpdesk in het hoofdkantoor in Lichtenvoorde. Onder leiding van Tom Papen, Teamleader Helpdesk bij MPS, verzorgt een team van vijf collega's daar 24/7 de gewenste support aan klanten over de gehele wereld. “Service aan onze klanten is heel belangrijk voor MPS. Wij doen dat deels telefonisch, maar ook middels de eWON router. Met de eWON hebben we via de cloud direct toegang tot de machinebesturingen ter plaatse. Met deze onze online remote service kunnen we snel ondersteuning leveren.”

 

5 meest gebruikte functies van support via de cloud

 • Storing zoeken en oplossen
 • Configureren
 • Parameters uploaden
 • Software aanpassen
 • Begeleiding tijdens opstartfase

 

eWON-sessies vinden dagelijks plaats
Welke soorten service verzorgen jullie online? “Wij helpen bij vragen die te maken hebben met de besturing van installaties bij de klant. Dat kunnen transportsystemen zijn, waterzuiveringen, slachtlijnen of slachtrobots. Het kan om een storing gaan, of een aanpassing of update van hun software. Als de eWON Cosy aangesloten is op hun Siemens-besturing maakt deze contact met onze helpdesk. Die aansluiting gaat praktisch altijd via een vaste kabelverbinding. Via het net kan ons supportteam dan meekijken in de besturing en de klant verder helpen. Dit soort eWON-sessies vinden hier dagelijks plaats en duren afhankelijk van de vraag enkele tot 45 minuten. Over verbindingsproblemen hebben we nauwelijks te klagen. De infrastructuur is tegenwoordig in praktisch alle werelddelen betrouwbaar genoeg.”

 

Talk2M cloudgebaseerd
“Talk2M is cloudgebaseerd; dat is ideaal voor ons. Na een spanningsuitval bij ons kantoor konden wij ongestoord verder werken. Dan blijkt de meerwaarde van de cloud. Minstens zo belangrijk is dat eWON een wereldwijde dekking heeft. Ze bewaken voortdurend alle servers en zorgen dat deze altijd voldoende capaciteit hebben.”

 

Acceptabel voor IT-afdelingen
Service op afstand werd tot voor enkele jaren nog vaak via telefoonmodems verzorgd. Een techniek die traag en niet echt stabiel was. Maar door de opkomst van cloudcomputing en snelle routers zijn er steeds meer alternatieven voor het opzetten van een betrouwbare en veilige verbinding. “Na een degelijke vergelijking hebben we in 2011 voor eWON gekozen. Dat blijkt een erg goed voorbereide keuze. Een van de belangrijkste argumenten is de VPN-oplossing van eWON. Dat maakt communicatie via de cloud veilig. Met Talk2M wordt de VPN-verbinding vanuit de klant naar de machineleverancier opgebouwd. Dat is acceptabel voor IT-afdelingen die normaal elke verbinding vanuit de buitenwereld met het bedrijfsnetwerk verbieden. Een ander voordeel van Talk2M is dat we nu binnen MPS één VPN gebruiken voor de support. Aanvankelijk werkten we met verschillende VPN's die elkaar wel eens in de weg zaten. Dat komt nu niet meer voor. De klanten zijn heel tevreden over het gescheiden netwerk en de MPS-gateway. Ze kunnen de verbinding heel makkelijk maken en hij is ook nog eens veel goedkoper dan de veel te dure analoge telefonie.”

 

Talk2M Pro vangt groei op
MPS is onlangs overgestapt van het gratis abonnement Talk2M Free+ naar Talk2M Pro. “We zitten nu op meer dan 100 klanten die via Talk2M support van ons krijgen. Ongeveer 60% daarvan is altijd online. En omdat we tegenwoordig elke nieuwe machine of installaties daarmee uitrusten, worden dat er alleen maar meer. Door ook oudere machines uit te rusten met de eWON Cosy komt er elk week wel een nieuw klant bij. Om die groei op te vangen hebben we nu Talk2M Pro. Dat abonnement geeft ons het recht op vijf concurrent verbindingen. Voor de helpdesk hebben we twee verbindingen gereserveerd en voor de engineering drie verbindingen. De verschillende autorisatieniveaus van elke verbinding kunnen we apart instellen.”

 

8 voordelen eWON volgens MPS

 • Hoge betrouwbaarheid eWON Cosy
 • Compact en snel monteerbaar op DIN-rail
 • eWON eCatcher draait op locale PC
 • Intuïtieve bediening door grafische interface
 • Eenvoudig te configureren en uit te schakelen
 • Recall-autorisatie is erg sterk
 • Beheerder ziet exact wie en wanneer heeft ingelogd
 • Nieuw: scherm delen met Virtual Network Connection

 

Ga voor meer info naar:

www.raster-products.com