Sun Aug 14 2022

08 14

SPS 2021 en Rapid Pro gaan niet door

10/11/2021

Door Ad Spijkers

Mesago Messe Frankfurt heeft te elfder ure de vakbeurs SPS 2021 (23-25 november 2021) geannuleerd. Mikrocentrum heeft Rapid Pro (8 en 9 december) verplaatst en FHI heeft het Machinebouw Event verplaatst naar 2021.


     

Na de aankondigingen van de Beierse premier Dr. Markus Söder in de persconferentie van afgelopen vrijdag annuleert Mesago Messe Frankfurt de vakbeurs SPS 2021 (Smart Production Solutions) die van 23-25 november 2021 in Neurenberg zou moeten plaatsvinden.Behalve het toenemende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames maken de nieuwe 2G Plus-regeling en de gestelde bovengrenzen voor evenementen het uitvoeren van de SPS onmogelijk. Zowel de fysieke als de digitale versie is afgeblazen.

Mesago betreurt deze beslissing ten zeerste, maar gezien de continu verslechterende situatie en de strengere eisen is de beursorganisatie genoodzaakt het ontmoetingspunt voor de industrie van dit jaar slechts enkele dagen voor de start te annuleren. Het doel was om met de SPS 2021 het best mogelijke platform te creëren onder de veiligste omstandigheden. Mesago realiseert zich hoe belangrijk deze beurs is voor zijn klanten en partners, vooral dit jaar. Maar ondanks het continu verbeteren van de veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om de beurs uit te voeren.

Overigens hadden al diverse grote bedrijven (waaronder Siemens) gezien de huidige omstandigheden afgezien van deelname aan het evenement. Niettemin is het afblazen behalve voor Mesago Messe Frankfurt een fikse tegenvaller voor exposanten, bezoekers, standbouwers, horeca, bed & breakfasts, horecatoeleveranciers etc.

Ook Machinebouw Event en RapidPro verplaatst

Brancheorganisatie FHI was vastbesloten het fysieke Machinebouw Event op 2 december in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch te laten doorgaan. Hoewel de sprekers, deelnemende kennispartners en FHI als organiserende partij er erg naar uitkeken om bezoekers te ontvangen , zien de organisatie ook de toenemende maatschappelijke onzekerheid en gevoeligheid van de situatie. FHI vindt het daarom verstandiger om het Machinebouw event te verplaatsen naar 2022. Te zijner tijd wordt de nieuwe datum bekend gemaakt.

In samenspraak met samenwerkingspartners, exposanten en bezoekers heeft ook Mikrocentrum besloten om de 3D Production Days waarvan RapidPro een onderdeel is, te verplaatsen naar 2022. Het evenement stond gepland voor op 8 en 9 december in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vooruitzichten voor de komende weken hebben geleid tot dit besluit. De nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het creëren van een veilige omgeving waar de industrie elkaar kan ontmoeten staat voor Mikrocentrum altijd voorop. Ook al mogen vakbeurzen doorgaan van de overheid, de organisatie vindt het gezien de oplopende besmettingen en de toenemende druk in de zorg, niet verantwoord om een evenement/vakbeurs zoals 3D Production Days door te laten gaan. Eerder besloot Mikrocentrum al om het Food Technology event te verplaatsen.

Foto: Mesago Messe Frankfurt