Bosch bundelt high-tech in Eindhoven

18/09/2023

Door Ad Spijkers

De verhuizing van verschillende high-tech activiteiten naar een nieuwe locatie staat gepland voor tweede helft 2025.


     

Om optimaal gebruik te maken van elkaars ervaring en kennis bundelen een aantal divisies van Bosch in Nederland hun krachten op een nieuwe, gezamenlijke locatie in Eindhoven. Vanaf de tweede helft 2025 zullen gehuisvest zijn in Gebouw TX op Strijp-T in Eindhoven, een voormalige machinefabriek. Bosch in Nederland en Geva Vastgoed ondertekenden daartoe onlangs een huurovereenkomst.

Bosch blijft investeren in de toekomst en de medewerkers. Door meerdere divisies in een hightech omgeving samen te brengen stimuleren we de onderlinge samenwerking. Daarnaast biedt ook de nabijheid van onderwijs- en kennisinstellingen extra kansen. De aanwezigheid van Bosch past binnen het model van Strijp-T waarin Make-Create-Innovate centraal staat.

Duurzaam gebouw

De nieuwe locatie voorziet in product- en softwareontwikkeling, systeemontwikkeling, laboratoria, klantenservice, logistiek, demonstratie- en trainingruimtes, kantoren voor verkoop en administratieve functies. Het gebouw zal vanaf de tweede helft van 2025 ongeveer 600 medewerkers huisvesten.

Gebouw TX op Strijp-T in Eindhoven is een voormalige machinefabriek van een bekende gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands die machines leverde voor de productie van onder andere televisies en röntgenapparatuur. De 270 m lange en 67,5 m brede fabriek wordt momenteel getransformeerd tot een modern en energiezuinig bedrijfsgebouw met respect voor de historie en architectonische waarde.

Bosch heeft gekozen voor een verduurzaamd gebouw, dat wordt omgebouwd in regel met alle energienormen en met Groenverklaring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, wat past in het duurzaamheidsbeleid van Bosch.

Bosch in Nederland

Behalve in Eindhoven en nu nog andere belangrijke locaties van de onderneming in Nederland zijn

Het concern is sinds 1903 aanwezig in Nederland en telt hier ongeveer 3050 medewerkers.

Foto: Robert Bosch Benelux