Wed Jun 03 2020

06 03

Empack 2018 met nieuwe initiatieven

21/02/2018

Door Bart Driessen

De verpakkingsbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht, 10, 11 en 12 april 2018, komt met nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en een Machine demotour. De hoofdthema’s dit jaar zijn: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing. 


     

De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. In hal 2 wordt voor de eerste keer een Recycle Straat ingericht. Hier staan verschillende exposanten met oplossingen voor het recyclingproces. Namen als Peute Recycling, Tomra Systems, Bramidan en Knapzak doen hier aan mee. Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) verzorgt op donderdag 12 april een paneldiscussie over recycling.

Route met machinedemo's 

Nieuw is ook de begeleide demotour. Op deze manier krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de complete verpakkingsindustrie. De grootste spelers presenteren hun verpakkingsmachines en leggen kenmerken en mogelijkheden van de machines uit. De demotour is gericht op doseren, traysealen, kartonneren en etiketteren tot inspectie en palletiseren. Ook sorteren komt aan bod.

33788775570 97b35d972c k2

Live verpakkingstesten

Op de Empack is veel te beleven. Bezoekers kunnen zien wat zo’n verpakking moet doorstaan tijdens de reis naar het buitenland. Zo staat er een Repeated Rotational droptester waar de hele dag kleine pakketjes in vallen. Nu wordt er nog gewerkt met een vrachtwagensimulatietest met éénrichting shaker. Binnen nu en 5 jaar zal deze worden vervangen door een zes-DOF-shaker. Een nieuwe techniek, die nog vrij onbekend is. Ook deze is op de beurs te zien.

Drie verschillende innovatieroutes

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan drie verschillende innovatieroutes. De onderwerpen van deze routes zijn Food Safety Route, Recycling Route en Agile Manufacturing. Met de route worden exposanten bezocht met een bijzondere focus op deze onderwerpen.