Wed Jun 03 2020

06 03

Uitreiking eerste FEDA Young Professional Award

17/10/2016

Door Liam van Koert

Elke zichzelf respecterende beurs heeft natuurlijk een Award. Zo ook de WoTS. En omdat medeorganisator FEDA de nieuwe generatie hoog in het vaandel heeft staan, kozen zij er in 2016 voor het podium te geven aan derdejaars studenten Mechatronica en Industriële Automatisering. Na landelijke voorinschrijvingen volgden drie nominaties. Maar natuurlijk kon er maar één de winnaar zijn...


     

Alle zich op het podium bevindende studenten blonken uit in inventiviteit, een projectmatige aanpak en samenwerking, aldus de jury. We hebben het dan over Automatic Wheelchair van de Haagse Hogeschool uit Delft, Box Folding Device van Saxion Hogeschool in Enschede en Dazzling Delta van de Hogeschool Utrecht. Eerstgenoemde is een rolstoel met een zeer gebruikersvriendelijke navigatie en intelligentie die botsingen met obstakels voorkomt. Hij is speciaal bedoeld voor mensen met een visuele handicap of dementie. Het Box Folding Device is een machine die automatisch verschillende formaten dozen vouwt waarin vervolgens Easy Drain douchegoten worden verpakt. De machine is inmiddels ook door de firma Easy Drain in gebruik genomen. De derde en laatste nominatie is een zelfbouw deltarobot, speciaal voor leerlingen van HAVO en VWO. Ook Dazzling Delta is een marktklaar product.

Het was team Saxion dat er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor ging. De Haagse Hogeschool werd tweede en Utrecht pakte het brons. Hoewel cliché was ook hier het meedoen belangrijker dan het winnen. De WoTS bleek namelijk een prima springplank waar talent zich kon profileren. De FEDA beloofde alle deelnemers die zelf contact opnemen een uitgebreid bedrijfsbezoek bij haar leden. Waarvan akte.