Tue Jul 07 2020

07 07

Industrie 4.0 Dagen

13/06/2016

Door Liam van Koert

Vier kansen voor 4.0 moet Lenze gedacht hebben toen het de Industrie 4.0 Dagen bedacht. Want zowel op 22, 24, 27 als 28 juni kunnen Industrie 4.0 aspiranten in de vestiging in ‘s-Hertogenbosch terecht om de volgende stap te zetten.


     

Elke klant zijn eigen product, elke producent zijn eigen machine. De race richting seriegrootte 1 is verre van nieuw. Sterker nog, volgens Marc Vissers van Lenze was het 69 jaar geleden niet veel anders. “Ook toen wilde men geen eenheidsworst, maar de beste oplossing specifiek toegesneden op hun specifieke situatie”, zegt hij. “Maar sinds 1947 is er natuurlijk ook wel het nodige veranderd. De beschikbare tijd om een machine te ontwikkelen, te bouwen en in bedrijf te nemen bijvoorbeeld. De snelheid waarmee een nieuwe productvariant gemaakt kan worden en de snelheid van de machine zelf. Voeg hier wat ingrediënten aan toe als uptime en de ‘verbondenheid’ van steeds meer componenten en systemen, en dan wordt er ook een groot verschil met 1947 duidelijk: het is er allemaal wel een stukje complexer op geworden.”

Om orde in deze complexiteit te scheppen en te laten zien hoe je flexibele Industrie 4.0 concepten snel in de praktijk kunt brengen, organiseert Lenze de Industrie 4.0 dagen. Vissers: “We hebben de afgelopen periode hele concrete voorbeelden gerealiseerd die laten zien dat je vandaag al de vruchten van 4.0 kunt plukken. Of het nu gaat om verticale integratie, flexibele mechatronica of robotica, je kan met open standaarden en slim samen werken in de keten heel veel bereiken. Het bewijs hiervan gaan we gedurende vier dagen uitgebreid laten zien in onze vestiging in ‘s – Hertogenbosch. Ook is er de kans om uitgebreid met onze experts en met onze partners de vertaalslag naar een specifieke oplossing te maken. Welke dag het beste past? Dat kunnen bezoekers zelf bepalen. En iemand die echt diep in de details wil duiken mag wat mij betreft ook vier dagen langs komen!”

 

U kunt zich hier direct inschrijven.

 

Dagprogramma (10:00 uur - 16:00 uur)

 • Lenze workshop: Industrie 4.0 trend
  Het toepassen van robotica eenvoudiger maken
 • Market Place Lenze, Ixon
  Easy Machine en Cyber remote security
 • Lenze workshop
  Hoe verlagen we uw Total Cost of Ownership
 • Festa Solutions workshop: Industrie 4.0 trend
  Verticale Integratie
 • Market Place: Lenze, Festa Solutions, Cordis Suite, Unit040
  Verticale Integratie demo
 • Workshop ROI verlagen, Lenze, SKF
  In minder tijd machines duurzaam in bedrijf nemen
 • Market Place Lenze 3, 5, 7 Minuten conveyor en portaal robot demo's en nieuwe Lenze Industrie 4.0 productconcepten
 • Netwerkborrel