Sun Nov 29 2020

11 29

Een ruimere blik met TFF360

30/09/2016

Door Liam van Koert

The Factory Files ondersteunt nu ook 360 graden foto's en video. Tevens is het mogelijk om sommige Factory Files verhalen in Virtual Reality te beleven. Tijdens de World of Science & Technology zal een demonstratie worden gegeven met live uitgewerkte 360 graden standinterviews. 


     

 

Bij het overbrengen van informatie wordt beleving steeds belangrijk. Het is een van de redenen waarom The Text Factory al geruime tijd de vinger aan de Virtual en Augmented Reality pols houdt. Vijf jaar geleden alweer bouwden we voor een klant onze eerste Augmented Reality ervaringen die met een 3D-bril bekeken konden worden. Hoewel een mooie showcase was er ook een beperking: door het voor de troepen uitlopen, waren internetverbindingen niet snel genoeg om 3D-content te streamen. Deze diende eerst gedownload te worden. Ook waren er nog geen goede standaarden voor bekijken van 3D-content via het web, zodat gebruikers voor elk type ervaring een aparte viewer moesten downloaden en installeren. 

Webgebaseerde Virtual Reality

Inmiddels liggen deze beperkingen achter ons en kunnen we VR-ervaringen rechtstreeks via de browser bekijken. Als 360-graden-foto, of met een Virtual Reality bril, al dan niet in combinatie met een telefoon. Dat biedt natuurlijk kansen. Kansen om industriële verhalen nog meer tot leven te wekken en informatie nog duidelijker over te brengen. Hoe? Dat gaan we laten zien op the World of Technology & Science. Door interviews op de stand in 360 graden op The Factory Files te publiceren bijvoorbeeld. We noemen het TFF360. En het is vanaf nu een integraal onderdeel van The Factory Files.

TFF360 ervaren

Wat je als gebruiker moet doen? Kijk of je op een afbeelding wat icoontjes ziet. Lees je via computer of website? Klik dan om maximaliseren en gebruik de pijltjes toetsen of de muis om rond te kijken. Bekijk je een artikel via je mobiele telefoon en/of heb je een virtual reality bril? Klik dan op het bril-icoontje en waan je in de midden in de nieuwe realiteit van TFF360.

Update

Inmiddels zijn er diverse WoTS verslagen in TFF360 format gepubliceerd en steeds meer artikelen zullen volgen. Type WoTS in het zoekvenster voor de resultaten. Ook wordt er gewerkt aan 360 graden film dat binnenkort op ons YouTube kanaal te zien zal zijn.