Tue Jul 07 2020

07 07

Samenwerken in motion

02/10/2014

Door Liam van Koert

VSE Industrial Automation is een gewilde partner als het om motion gaat. In één week wordt de systeemintegrator uit Schoonhoven tijdens de WoTS door maar liefst twee bekende leveranciers officieel benoemd tot partner.


     

Soms wordt er wel eens losjes omgegaan met de termen samenwerken en partnership. Maar wie als klant of leverancier met VSE Industrial Automation te maken heeft, herkent direct dat het meer een kwestie is van DNA. “Openheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat zijn de kernwaarden van het VSE-kompas”, zegt directeur Rob Brager tijdens de uitreiking van alweer de tweede titel tijdens de WoTS. Eerder deze week ontving VSE namelijk niets dan lof uit handen van Siemens. Als eerste bedrijf ter wereld kreeg het het Motion Control Specialist predicaat.

Daar bleef het echter niet bij. Want ook partner Lenze was een vergelijkbaar enthousiasme toegedaan. “Het is altijd een feest wanneer je klanten tegenkomt die motion centric automation toepassen zoals het bedoeld is, en er het maximale weten uit te halen”, zegt Eric van den Broek, directeur van Lenze Nederland. Lenze spreekt dan ook liever van een Motion Performance Partner, waarbij kennisuitwisseling en een zelfde gedrevenheid de basis vormen. “We zijn momenteel alle processen die bij een echt partnerschap horen – denk aan trainingen en andere vormen van ondersteuning – handen en voeten aan het geven. Maar het bijzondere aan dit partnerschap is dat het van ‘onderaf’ tot stand is gekomen. Een natuurlijke klik tussen betrokken engineers van beide bedrijven – ongetwijfeld gevoed door gezamenlijke passie voor motion en een vergelijkbare open bedrijfscultuur – stond aan de basis van hopelijk nog vele mooie projecten.”

Lenze en VSE werken relatief kort samen. Eén van hun eerste gezamenlijke opdrachten was twee jaar geleden de bekende i-collector.  Een positieve les voor iedereen die typische 4.0-idealen als openheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit niet alleen predikt, maar ook in de praktijk weet te brengen.